Volop vraagtekens rond toekomst Ansu Fati bij Barcelona

Reacties

Ansu Fati is de laatste weken veelvuldig onderwerp van gesprek in Barcelona en omstreken. Het twintigjarige toptalent zit dit seizoen vaker dan hem lief is op de reservebank en dus worden de geruchten over een mogelijk vertrek steeds hardnekkiger.

Volop vraagtekens rond toekomst Ansu Fati bij Barcelona
© Pro Shots

Fati brak op zestienjarige leeftijd door in de hoofdmacht van Barcelona en haalde als tiener een spectaculair hoog niveau. In 2020 liep hij echter een zware knieblessure op die hem tien maanden aan de kant hield. Ook daarna bleef hij worstelen met blessures, waardoor Fati het afgelopen seizoen in totaal tot slechts 332 speelminuten in La Liga kwam.

Sinds de zomer is de jonge aanvaller wél fit, maar zit hij veel op de reservebank. Van de 32 competitieduels van Barcelona dit seizoen begon Fati er maar elf in de basis. Ook afgelopen weekend tegen Real Betis moest het kind van de club weer genoegen nemen met een korte invalbeurt.

© Pro Shots

'Ansu heeft concurrentie', reageerde Xavi zaterdag, toen hij maar weer eens gevraagd werd naar de situatie van de buitenspeler. 'Dit is Barcelona. De concurrentie is stevig. Op dit moment geef ik de voorkeur aan Ferran Torres en Raphinha op de flanken', aldus de Barça-coach, die ook Gavi regelmatig op de linkerflank posteert.

Duidelijk is dat Fati in de speelminuten die hij wél krijgt ook niet het niveau haalt van zijn eerste seizoenen. Die indrukwekkende eerste jaren deden Barça besluiten om Fati een contract tot 2027 te geven met een transferclausule van één miljard euro.

Fati lijkt nu echter nauwelijks meer in de plannen van Xavi voor te komen en in Spaanse media wordt volop geschreven dat de club de jongeling best zou willen verkopen. Fati vertegenwoordigt immers nog altijd een hoge transferwaarde, terwijl Barça zijn positie goed bezet heeft en het geld keihard nodig heeft.

Die verhalen schoten Bori Fati, de vader van het toptalent, in het verkeerde keelgat. In gesprek met radiostation Cope sprak hij vorige maand zijn ergernis uit:

© Pro Shots

'Als het aan mij lag, was hij al naar een andere club vertrokken, maar Ansu wil bij Barcelona blijven', aldus Fati senior. 'Als vader ben ik boos. Het irriteert me om Ansu zo weinig te zien spelen. Ik denk natuurlijk als een vader en niet als een coach, maar hij komt uit de eigen jeugd, hij heeft het nummer 10 van Messi overgenomen toen niemand dat durfde. Dan irriteert het me hoe ze hem behandelen, met korte invalbeurten van één, twee of drie minuten. Ik vraag niet om hem altijd op te stellen, want de andere aanvallers zijn ook goed, maar je kunt hem toch een kans geven? Als je Ansu vertrouwen geeft, kan niemand hem stoppen.'

Fati senior vertelde dat hij in gesprek zou gaan met sportief directeur Mateu Alemany en Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van zijn zoon. Maandag komt Sport met het nieuws dat Mendes de club heeft laten weten dat er veel interesse is voor Fati. De Portugees met het enorme netwerk zou Barça verzekerd hebben dat Premier League-clubs zeventig miljoen voor de jonge aanvaller willen betalen.

De clubleiding van Barcelona zit wanhopig verlegen om financiële middelen en zou het serieus overwegen, de vraag is alleen of Fati zelf nu al wil vertrekken bij zijn droomclub, waar hij nog een vierjarig contract heeft.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.