Barça heeft andere locatie op het oog tijdens verbouwing Camp Nou

Reacties

Als alles volgens plan verloopt, speelt Barcelona in 2025 in een vernieuwd Camp Nou. Tijdens de verbouwing van de Catalaanse voetbaltempel moet de club waarschijnlijk uitwijken naar een ander stadion.

Barça heeft andere locatie op het oog tijdens verbouwing Camp Nou
© Pro Shots

Dat heeft voorzitter Joan Laporta in een interview op het clubkanaal uit de doeken gedaan. De modernisering van Camp Nou is onderdeel van het project Espai Barça, waarvoor de club in april definitief groen licht hoopt te krijgen van de gemeenteraad. 'Alles alles goed gaat zullen we in 2025 een nieuw stadion krijgen en hopelijk ook belangrijke prijzen winnen.' De club hoopt dat het nieuwe Camp Nou meer inkomsten zal genereren.

Om zo weinig mogelijk vertraging op te lopen, zal Barcelona waarschijnlijk geen wedstrijden in Camp Nou kunnen afwerken tijdens de verbouwing. Uitwijken naar het olympisch stadion van Montjuïc, het voormalige onderkomen van stadgenoot Espanyol, is de meest logische optie. 'Er zijn twee opties: of we blijven hier en vertragen daardoor de opening of we gaan naar Montjuïc. Maar het is maar voor één seizoen als alles goed gaat.'

Barcelona sloot voor de financiering van het project Espai Barça vorig jaar een lening van anderhalf miljard euro af. Niet alleen wordt Camp Nou gerenoveerd en uitgebreid (naar een capaciteit van 105.000 toeschouwers), ook komt er een speciale Barça Campus en een tweede stadion genaamd Palau Blaugrana (capaciteit: 15.000 toeschouwers) dat ook kan worden gebruikt voor evenementen, en wordt het Estadi Johan Cruyff vernieuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.