Laporta reageert op uitspraken Koeman en deelt compliment uit

Reacties

Barcelona-preses Joan Laporta heeft maandagavond tijdens een interview nog eens teruggeblikt op het ontslag van Ronald Koeman vorig jaar oktober. De bestuurder prees de clubicoon voor zijn lef om talenten voor de leeuwen te gooien.

Laporta reageert op uitspraken Koeman en deelt compliment uit

'Eind vorig seizoen had ik al mijn twijfels en dat liet ik Koeman ook weten. Hij wilde doorgaan en gezien de economische en sportieve context gaven we hem de kans', vertelt Laporta aan Barça TV. De voorzitter stond maandag veel media te woord omdat hij precies een jaar geleden werd gekozen.

'Maar door de tijd die verstrijkt ga je zaken anders zien. We probeerden het, maar het ging gewoon niet goed. Daardoor moesten we een pijnlijke beslissing nemen.'

Rond de lancering van het derde deel van de Videoland-productie Força Koeman sprak Koeman vorige week zijn teleurstelling uit over de beslissing van het Barcelona-bestuur. De oefenmeester vertelde bijvoorbeeld aan het AD dat hij het vreemd vindt dat de Catalanen in de winter dik vijftig miljoen euro betaalden voor Ferran Torres, terwijl Lionel Messi in de zomer moest vertrekken uit financiële noodzaak.

'Als Koeman heeft gezegd dat het hem pijn doet, hoop ik dat dat gevoel snel verdwijnt', aldus Laporta, voor wie de Nederlander altijd een grootheid zal blijven. 'Ik was in 1992 op Wembley en ik zag Koeman in de Europa Cup I-finale de winnende goal maken tegen Sampdoria. Dat vergeet ik nooit meer. Hij mag zeggen wat hij wil, ik zal hem respecteren. Ook omdat hij als trainer de moed had om jonge spelers in te zetten. Natuurlijk kwam dat ook door de omstandigheden, maar dan nog moet je het maar durven.'

Onder Koemans opvolger Xavi - die flink mocht investeren in de winter - heeft Barcelona de laatste weken de weg omhoog ingezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.