Barcelona werkt aan eigen cryptomunt: 'Het is nog vertrouwelijk'

Reacties

Barcelona wil een eigen cryptovaluta lanceren. De club uit Catalonië wees eerder meerdere aanbiedingen tot samenwerking van cryptobedrijven af, omdat men dus een eigen cryptomunt wil starten, zegt Joan Laporta.

Barcelona werkt aan eigen cryptomunt: 'Het is nog vertrouwelijk'
© Pro Shots

'We willen onze eigen cryptovaluta creëren. We zijn anders dan de rest omdat we financieel overleven dankzij wat we kunnen genereren via de sport. We hebben immers geen grote bedrijven of aandeelhouders achter ons staan. Dat dwingt ons om fantasierijk, innovatief en moedig te zijn en om een stap vooruit te denken', aldus Laporta tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Hiernaast gaat Barcelona non-fungible tokens (NFT’s) ontwikkelen, virtuele en niet-inwisselbare eigendomscertificaten die door middel van een blockchaintransactie bij de koper terechtkomen. Een NFT kan vergeleken worden met een digitaal verzamelobject, een cryptomunt met een ruilmiddel.

Laporta hoopt binnenkort de eerste NFT's van Barcelona te kunnen presenteren als onderdeel van een project dat 'de financiën van de club zal helpen': 'Het is iets wat we kunnen delen met onze 300 miljoen fans over de hele wereld. Ik moet wel voorzichtig zijn met wat ik zeg, want het is allemaal nog vertrouwelijk.'

'De spelers weten al wel waar we aan werken en weten ook dat dit een moderne club is die gebruikmaakt van nieuwe media. Er staan ook al clausules in de spelerscontracten die betrekking hebben op de hele NFT-wereld en de metaverse', besluit de voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.