Babel in Oranje-spits, teruggekeerde Strootman krijgt aanvoerdersband

Reacties

Ryan Babel staat donderdagavond in de oefenwedstrijd in en tegen Schotland in de spits bij het Nederlands elftal. De teruggekeerde Kevin Strootman krijgt van bondscoach Dick Advocaat de aanvoerdersband, terwijl Timothy Fosu-Mensah voor zijn tweede cap staat.

Babel in Oranje-spits, teruggekeerde Strootman krijgt aanvoerdersband

In de vorige interland (de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, 2-0 winst) speelde Babel nog vanaf de linkerflank. Door de afwezigheid van de potentiële centrumspitsen Vincent Janssen, Bas Dost en Jürgen Locadia speelt de man van Besiktas nu dus in de punt van de aanval. Hij wordt geflankeerd door Quincy Promes (die op rechts de vervanger is van de gestopte Arjen Robben) en Memphis Depay (op links de vervanger van Babel).

Op het middenveld keert Kevin Strootman terug, hij draagt ook meteen de aanvoerdersband. Tegen Frankrijk kreeg hij eind augustus nog rood, tijdens de twee interlands daarna was hij geblesseerd. Daley Blind speelt net als tegen Zweden als controleur, ook Georginio Wijnaldum behoudt zijn basisplaats. Dat geldt eveneens voor keeper Jasper Cillessen, linksback Nathan Aké en centrumverdedigers Virgil van Dijk en Karim Rekik.

'Advocaat wil niet experimenteren, maar gewoon winnen met Oranje'

In de achterhoede is dus slechts één wijziging. Waar de laatste duels Kenny Tete en Daryl Janmaat nog als rechtsback speelden, staat daar nu Fosu-Mensah. De door Crystal Palace van Manchester United gehuurde jongeling debuteerde tegen Frankrijk nog verrassend in de basis, maar ontbrak tijdens de daaropvolgende duels en meldde zich toen bij Jong Oranje. Tegen Schotland (aftrap om 20.45 uur in Aberdeen) maakt hij dus voor de tweede keer zijn opwachting in de nationale ploeg.

Opstelling Nederland: Cillessen; Fosu-Mensah, Van Dijk, Rekik, Aké; Wijnaldum, Blind, Strootman; Promes, Babel, Memphis.

Sneijder en Oranje beleven sweet memories aan duels met Schotland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.