Advocaat bevestigt afscheid, maar bedoelde het niet zo

Reacties

Hoewel hij het eerder al liet doorschemeren, heeft Dick Advocaat dinsdag openlijk uitgesproken dat hij stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië zijn de laatste twee voor de zeventigjarige keuzeheer.

Advocaat bevestigt afscheid, maar bedoelde het niet zo

'Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik', zei Advocaat bij aankomst in Aberdeen tegen Schotse media. Oranje speelt donderdag om 20.45 uur op tegen de Schotten. Na de training van dinsdagavond kwam Advocaat overigens terug op die woorden (zie tweet), al is het overduidelijk dat hij zal stoppen.

Eerder zinspeelde Advocaat al op een vertrek, maar wilde hij het nog niet definitief uitspreken. De bondscoach zou pas na de oefenwedstrijd tegen Roemenië zijn plannen bekend maken, hetgeen hij dus dinsdagavond - enkele uren na zijn teksten tegenover de Schotse media - nog maar eens herhaalde.

Begin mei werd Advocaat voor een derde periode aangesteld als bondscoach van Oranje na het ontslag van Danny Blind. Zijn taak was om het Nederlands elftal alsnog naar het WK in Rusland te loodsen, maar die missie mislukte.

Oranje won vier van de vijf WK-kwalificatieduels onder Advocaat. Alleen tegen Frankrijk (4-0) ging de formatie van Advocaat hard onderuit. Uiteindelijk werd Zweden op doelsaldo tweede in Groep A. Het land had net als Oranje negentien punten.

Advocaat kan afscheid nemen met een record. Als Oranje van Schotland en Roemenië wint, is hij de bondscoach met de meeste zeges op zijn naam. Bob Glendenning heeft nu met 36 overwinningen het record in handen, Advocaat staat op 35.

'KNVB gaat ook met Advocaat praten over zijn opvolger'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.