Advocaat heeft beslissing al gemaakt: 'Vertel na Roemenië of ik doorga'

Reacties

Dick Advocaat maakt na de interland tegen Roemenië op 14 november bekend of hij doorgaat als bondscoach van het Nederlands elftal. Zelf is hij er al uit.

Advocaat heeft beslissing al gemaakt: 'Vertel na Roemenië of ik doorga'

Advocaat heeft een contract bij de KNVB tot het einde van 2017. In principe staat De Kleine Generaal dus voor zijn laatste twee duels als bondscoach van Oranje. De KNVB heeft echter nog altijd geen opvolger op de korrel en dus werd er de afgelopen tijd gesuggereerd dat Advocaat misschien wel zou blijven.

'Ik heb nog niet gesproken met de KNVB over een eventueel langer verblijf', vertelde de zeventigjarige trainer vrijdagmiddag op zijn persconferentie. 'Dat gesprek gaat nog komen, dat lijkt me wel verstandig. Maar ik weet al wat ik in Roemenië ga zeggen. Ik bepaal zelf wat ik doe, niet de KNVB.'

Daarmee liet de bondscoach zich onbedoeld in zijn kaarten kijken. Het feit dat hij zijn beslissing al heeft genomen voordat hij überhaupt met de KNVB heeft gesproken, duidt erop dat hij vertrekt. 'Maar één en één hoeft niet altijd twee te zijn', ontkende Advocaat die zienswijze.

Eerder gaf de Hagenaar al eens aan dat Ronald Koeman wat hem betreft de ideale kandidaat zou zijn als opvolger, maar daar wilde Advocaat vrijdag niet meer op ingaan. 'Het is nu aan de KNVB om besluiten te nemen over een bondscoach en technisch directeur. Daar bemoei ik me niet mee. Ze moeten in ieder geval een bondscoach nemen die écht graag wil, dat is heel belangrijk.'

Advocaat maakte vrijdag ook zijn 25-koppige selectie bekend voor de aankomende duels van Oranje. Op 9 november staat de wedstrijd tegen Schotland op het programma, 14 november wacht Roemenië. In beide gevallen betreft het een uitwedstrijd.

'Advocaat is het afzeggen van De Vrij blijkbaar niet vergeten'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.