Ronald Koeman klaar voor Oranje: 'Uiteindelijk een ideaal vervolg...'

Reacties

Ronald Koeman ziet het bondscoachschap van het Nederlands elftal als het ideale vervolg van zijn carrière. Maandag werd hij ontslagen als manager van Everton, waardoor niets een aanstelling in Zeist meer in de weg staat.

Ronald Koeman klaar voor Oranje: 'Uiteindelijk een ideaal vervolg...'

'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het een mooie job vind, maar Everton had mijn prioriteit en daar had ik wel genoeg om me druk over te maken', vertelt Koeman in een uitgebreid interview met Voetbal International. Zijn ambitie ooit bondscoach te worden is niet veranderd. 'Ik denk dat ik het goed zou kunnen en eigenlijk ook wel dat het nodig is. Als je alles zo bij elkaar optelt, lijkt het onvermijdelijk dat ik het een keer ga worden. Alleen: wanneer weet je nooit. Maar uiteindelijk zou Oranje ook een ideaal vervolg zijn van mijn carrière.'

Koeman heeft altijd betrokkenheid getoond bij het Nederlandse voetbal. Drie jaar terug wilde hij al bondscoach worden, maar toen koos de KNVB voor Guus Hiddink en vertrok Koeman naar Southampton. 'Het Nederlandse voetbal gaat me aan het hart en twee toernooien missen... Ja, dat is heftig. Tegelijk zeg ik dat er wél iets moois kan gaan ontstaan. Ik ben het met bondscoach Dick Advocaat eens als hij stelt dat het allemaal niet zo dramatisch is. Je moet je alleen wel aanpassen aan je materiaal.'

Volgende maand is Advocaat nog bondscoach tijdens de vriendschappelijke interlands tegen Schotland en Roemenië. Daarna komt Oranje in maart pas weer in actie. De eerste competitieve interlands staan gepland voor september 2018, wanneer de Nations League van start gaat met Oranje in de hoogste groep. In maart 2019 volgt het begin van de kwalificatie voor het EK van 2020.

In de nieuwe editie van Voetbal International komt Ronald Koeman uitgebreid aan het woord over zijn tijd bij Everton, zijn zorgen over het Nederlandse voetbal en zijn plannen voor de toekomst.

'Je ziet niet dat er bij Everton voor 160 miljoen in spelers is geïnvesteerd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.