Teleurstellende resultaten kosten Koeman de kop bij Everton

Reacties

Ronald Koeman is ontslagen bij Everton. De resultaten vielen dit seizoen erg tegen en de nederlaag tegen Arsenal (2-5) was de druppel die de emmer deed overlopen voor het bestuur van The Toffees.

Teleurstellende resultaten kosten Koeman de kop bij Everton

Everton investeerde deze zomer 160 miljoen euro aan nieuwe spelers, al raakte het wel Romelu Lukaku kwijt aan Manchester United. De formatie uit Liverpool verzamelde in de eerste negen competitiewedstrijden slechts acht punten en bezet de achttiende plaats in de Premier League, hetgeen aan het einde van de rit leidt tot degradatie. Het doelsaldo van zeven voor en achttien tegen is ook niet om over naar huis te schrijven.

Koeman kende vorig seizoen een prima start bij Everton met een zevende plaats in de Premier League. Deze prestatie leverde een Europa League-ticket op, maar in dit toernooi vallen de prestaties deze jaargang ook erg tegen. Er werd in drie duels alleen gelijkgespeeld tegen Apollon Limassol. Atalanta Bergamo en Olympique Lyon bleken te sterk.

Na de nederlaag tegen Arsenal toonde Koeman zich nog strijdbaar. 'Ik heb nog steeds vertrouwen in de spelers en vertrouwen dat we niet op deze positie eindigen', vertelde de oud-international aan Ziggo Sport. 'We hebben vijf van de negen duels gespeeld tegen de vijf hoogst geëindigde Premier League-clubs van vorig jaar. Dat vind ik redelijk meespelen in dit hele verhaal. Als je daar niet naar kijkt, alleen naar de uitslagen, dan zou het logisch zijn dat ze over andere dingen gaan nadenken.'

Southampton

Koeman maakte in 2014 de overstap van Feyenoord naar de Premier League. Na twee vruchtbare jaren bij Southampton stapte Koeman over naar het ambitieuze Everton. Het avontuur komt nu dus na iets minder dan anderhalf jaar tot een einde.

Eerder dit seizoen verloor Frank de Boer al zijn baan als manager bij Crystal Palace. In de Bundesliga moest Andries Jonker wijken bij VfL Wolfsburg.

Door zijn ontslag bij Everton is Koeman per direct topkandidaat om Dick Advocaat op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal.

Exit Koeman: de reacties op het ontslag van de Everton-manager

Resultaten Everton dit seizoen:

WedstrijdDatumCompetitie
Everton - MFK Ruzomberok 1-027/07Europa League
MFK Ruzomberok - Everton 0-103/08Europa League
Everton - Stoke City 1-012/08Premier League
Everton - Hajduk Split 2-017/08Europa League
Manchester City - Everton 1-121/08Premier League
Hajduk Split - Everton 1-124/08Europa League
Chelsea - Everton 2-027/08Premier League
Everton - Tottenham Hotspur 0-309/09Premier League
Atalanta Bergamo - Everton 3-014/09Europa League
Manchester United - Everton 4-017/09Premier League
Everton - Sunderland 3-020/09League Cup
Everton - AFC Bournemouth 2-123/09Premier League
Everton - Apollon Limassol 2-228/09Europa League
Everton - Burnley 0-101/10Premier League
Brighton & Hove Albion - Everton 1-115/10Premier League
Everton - Olympique Lyon 1-219/10Europa League
Everton - Arsenal 2-522/10Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.