Strootman aanvoerder, Babel in de spits tegen Schotland

Reacties

Kevin Strootman draagt donderdag de aanvoerdersband als Oranje het opneemt tegen Schotland. Door de vele afwezige spitsen start bondscoach Dick Advocaat in de oefeninterland met Ryan Babel in de spits.

Strootman aanvoerder, Babel in de spits tegen Schotland

Het Nederlands elftal trainde woensdag met de volledige 22-koppige selectie in het Pittodrie Stadium in Aberdeen. Davy Pröpper was er ook bij op het trainingsveld, maar liet het partijspel aan zich voorbij gaan. De middenvelder verliet dinsdag in Katwijk vervroegd de training wegens een blessure. Hij zal in ieder geval het treffen met de Schotten laten schieten.

Doordat Vincent Janssen, Bas Dost en Jürgen Locadia zich met blessures hadden afgemeld bij Advocaat, moest de bondscoach puzzelen voor de spitspositie. Hij riep enkel Luuk de Jong op als vervanger, maar start donderdag waarschijnlijk met Quincy Promes, Memphis Depay en Babel in de aanval.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Fosu-Mensah, Van Dijk, Rekik, Aké; Wijnaldum, Blind, Strootman; Promes, Babel, Depay.

Schotland
Ook de Schotten kampen met personele problemen. De ervaren middenvelder Darren Fletcher haakte af en ook spits Leigh Griffths van Celtic kan niet meedoen tegen Oranje. Hij heeft last van een kuitblessure. Ploeggenoot Scott Brown is een twijfelgeval.

Sneijder en Oranje beleven 'sweet memories' aan duels met Schotland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.