AZ heeft drietal terug voor beslissende return in Bergen

Reacties

AZ heeft de 23-koppige selectie bekendgemaakt die woensdag naar Noorwegen is vertrokken voor de beslissende return in de voorronde van de Conference League. Pascal Jansen kon op goed nieuws rekenen, want de oefenmeester zag drie spelers terugkeren van een blessure.

AZ heeft drietal terug voor beslissende return in Bergen
© Pro Shots
SK Brann
SK Brann
ns
3 - 3
AZ
AZ

Donderdagavond vindt de return tegen SK Brann plaats. In Alkmaar werd het nog 1-1, waardoor beide ploegen in Bergen met een schone lei beginnen. Jansen kan dit keer in ieder geval wel beschikken over het drietal Mees de Wit, Tiago Dantas en Myron van Brederode. Zij keren terug na een blessure.

Voor Dantas zou het kunnen beteken dat hij tijdens het cruciale duel zijn officiële debuut voor AZ maakt. De Portugese middenvelder werd deze zomer gehuurd van Benfica, maar kon nog niet in actie komen. In Bergen is hij echter van de partij.

Jordy Clasie is dat niet. De sterkhouder ontbreekt nog altijd vanwege fysieke mankementen en moet de tweedstrijd aan zich voorbij laten gaan. 'Als hij niet speelt, is het hart van het middenveld een extra item’, verklaarde Jansen op de persconferentie het gemis van zijn sterkhouder. ‘Als we twee mensen moeten vervangen krijg je natuurlijk een andere dynamiek en sowieso een ander duo. Morgen moet ik het opnieuw gaan invullen. We proberen een goede balans te vinden.'

'Zij staan ook niet voor niets in de play-offs', sprak Jansen over de kansen van zijn ploeg op een ticket voor de groepsfase. ‘Wij nemen hen uitermate serieus. 'Wij zullen alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat te behalen. Na de wedstrijd van vorige week is het fifty-fifty. Het niveau dat wij hebben gehaald, was niet voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.