UEFA houdt ondanks beroep vast aan hoge boete voor AZ

Reacties

Het beroep van AZ tegen een boete van de UEFA is afgewezen. De Alkmaarders moeten alsnog veertigduizend euro betalen als gevolg van de ongeregeldheden rond het duel met Legia Warschau.

UEFA houdt ondanks beroep vast aan hoge boete voor AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Legia Warschau
Legia Warschau

AZ kreeg een boete opgelegd nadat de Europese voetbalbond had vastgesteld dat de orde en veiligheid onvoldoende was gewaarborgd bij de Conference League-wedstrijd tegen Legia. De huidige nummer vier van de Eredivisie reageerde medio december woedend en vol onbegrip op de sanctie. AZ liet weten in beroep te gaan en indien nodig tot het hoogst mogelijke rechtsorgaan door te gaan met het aanvechten van de straf.

Het is onduidelijk of AZ nog stappen onderneemt na het afwijzen van het beroep. De club heeft van de UEFA nog geen toelichting gekregen, zo laat een woordvoerder tegenover NU.nl weten.

Het ging op 5 oktober flink mis rond het duel tussen AZ en Legia. Poolse supporters bestormden een toegangspoort en het kwam tot een clash met de ME. Legia kreeg een boete van vijftienduizend euro opgelegd vanwege de rellen en had spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira opgepakt zien worden kort na de wedstrijd. Zij werden verdacht van mishandeling van een beveiliger. AZ won in de Conference League in eigen huis met 1-0 van Legia en ging op Poolse bodem met 2-0 onderuit. Het Europese avontuur eindigde door de derde plaats in Groep E.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.