Arsenal heeft voor de tweede keer op rij punten laten liggen in de Premier League. Zaterdagmiddag liep de kansenproductie nog altijd niet als vanouds en dus beet de koploper zich stuk op Brentford.

Arsenal
1 - 1
Brentford
Brentford

Met de vertrouwde namen trad Mikel Arteta aan tegen Brentford. Ondanks dat Arsenal in 2023 slechts de helft van de gespeelde zes wedstrijden won, houdt de Spaanse oefenmeester zich nog steeds vast aan de succesformule van eind vorig jaar. Net als vorige week tegen Everton had Arsenal ook tegen Brentford grote moeite om tot serieuze kansen te komen.

Aan het balbezit lag het in ieder geval niet. De bal ging in grote delen van de wedstrijd soepeltjes van voet naar voet. Maar dat balbezit omzetten in grote kansen ging uiterst moeizaam. Na een uur voelde Arteta zich genoodzaakt om in te grijpen en dat wierp direct zijn vruchten af. Winteraanwinst Leandro Trossard maakte vier minuten na zijn invalbeurt de 1-0. Hij liep een lage voorzet van Bukayo Saka binnen bij de tweede paal.

Heel lang heeft Arsenal echter niet kunnen genieten van de voorsprong, want Ivan Toney maakte acht minuten later alweer gelijk. Brentford won meerdere kopduels op rij in het zestienmetergebied van Arsenal en Toney gaf uiteindelijk het laatste tikje met het hoofd: 1-1.

Door het gelijkspel geeft Arsenal aan Manchester City de kans om in te lopen. De ploeg van Pep Guardiola speelt zondag om 17.30 uur tegen Aston Villa. Hoewel Arsenal dan een wedstrijd minder gespeeld heeft, kan City het gat terugbrengen tot drie punten. Woensdag staan Arsenal en Manchester City tegenover elkaar.