Arsenal bevestigt: laatbloeier Trossard ruilt Brighton in voor Engelse top

Reacties

Arsenal heeft de komst van Leandro Trossard bevestigd. De koploper van de Premier League neemt de Belgische buitenspeler voor zo'n dertig miljoen over van Brighton & Hove Albion.

Arsenal bevestigt: laatbloeier Trossard ruilt Brighton in voor Engelse top
© Pro Shots

De Londenaren waren naarstig op zoek naar een buitenspeler na het mislopen van Mykhailo Mudryk. Hij verkaste op het laatste moment naar Chelsea.

Trossard beleefde een succesvol halfjaar bij Brighton. De Belg maakte zeven doelpunten en verzorgde drie assists in zestien Premier League-wedstrijden.

Droom en zegen
Met de transfer komt voor Trossard een droom in vervulling. De man uit Belgisch-Limburg koesterde de wens om te vertrekken bij Brighton. Sinds hij tijdens een trainingssessie van het veld liep, had manager Roberto De Zerbi geen ruimte meer voor hem in zijn selectie.

Trossard kwam in 2019 naar Engeland. Hij verdiende zijn transfer bij RC Genk, de club die hem ook opleidde. Bij Genk speelde hij in het jaar van zijn transfer een sleutelrol in een ploeg die de Belgische landstitel veroverde.

Recent riepen de supporters van Brighton hem nog uit tot hun favoriete speler over het kalenderjaar 2022. Op het WK kwam Trossard in alle drie de wedstrijden van de Rode Duivels in actie. Ook viel hij op door een hattrick te maken in het spektakelstuk met Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onlangs verscheen op VI PRO een artikel over Leandro Trossard, de laatbloeier die nu eindelijk de Europese top heeft bereikt. Lees het verhaal hier terug:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer L. Trossard
Meer over L. Trossard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.