Argentijnse bondsvoorzitter rekent op terugkeer Messi

Reacties

Claudio Tapia, de bondsvoorzitter van Argentinië, gaat ervan uit dat Lionel Messi zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg nog niet heeft gespeeld. Volgens Tapia is de terugkeer van de aanvaller in het Argentijnse keurkorps een kwestie van tijd.

Argentijnse bondsvoorzitter rekent op terugkeer Messi

Messi (31) zette al eens een punt achter zijn interlandloopbaan, om daar vervolgens weer op terug te komen, en heeft na het teleurstellend verlopen WK geen wedstrijd meer gespeeld voor Argentinië. De aanvaller werd op eigen verzoek niet opgeroepen door interim-bondscoach Lionel Scaloni. Messi heeft niet laten weten of er sprake is van een pauze, of van een definitief einde.

Diego Maradona adviseerde Messi onlangs om het hierbij te laten, maar Tapia rekent op een terugkeer van de beste Argentijnse voetballer van dit moment. Rond de finale van de Copa Libertadores, die werd afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu, sprak hij nog met Messi. 'Leo heeft nooit afscheid genomen van het nationale team, dus ik heb geen twijfel dat hij terug zal keren als hij weer wordt opgeroepen', wordt Tapia geciteerd door Marca.

Aankomende zomer staat voor Argentinië het toernooi om de Copa América op het programma en de Argentijnse fans hopen dat Messi dan weer bij de selectie zal zitten. De aanvaller van Barcelona speelde tot dusver 128 interlands en is met 65 doelpunten topscorer aller tijden van Argentinië.

In de afwezigheid van Messi droeg Ajacied Nicolás Tagliafico overigens in drie vriendschappelijke interlands van Argentinië de aanvoerdersband om zijn arm. Alleen in de Klassieker tegen Brazilië (1-0 nederlaag) was Manchester City-verdediger Nicolás Otamendi de leider van het elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.