Messi voedt met afmelding geruchten over einde interlandloopbaan

Reacties

Lionel Messi heeft zich nu al afgemeld voor de aankomende interlands van Argentinië, tegen Guatemala (7 september) en Colombia (11 september). Met zijn time-out voedt de aanvaller van Barcelona de geruchten over een (nieuw) einde van zijn interlandloopbaan.

Messi voedt met afmelding geruchten over einde interlandloopbaan

De nu 31-jarige Messi nam in 2016, na de verloren finale in het toernooi om de Copa América, al eerder afscheid van de Argentijnse nationale ploeg. Twee maanden later kwam hij op die beslissing terug. Deze zomer deed Messi dan ook 'gewoon' mee aan het WK in Rusland. Dit toernooi verliep echter bijzonder teleurstellend voor de Argentijnen, die in de achtste finale onderuit gingen tegen Frankrijk.

Na dit WK zou Messi opnieuw overwegen om het voor gezien te houden bij de nationale ploeg. Verschillende Argentijnse media claimen dat de aanvaller de knoop al heeft doorgehakt en dat hij het bij 128 interlands zal gaan houden. Daar is volgens een woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond AFA nog geen duidelijkheid over. Wél heeft Messi al laten weten dat hij volgende maand niet wil meedoen tegen Guatemala en Colombia.

'We weten niet wat er na deze wedstrijden zal gaan gebeuren, maar Messi heeft aan onze coachingstaf laten weten dat hij geen deel zal uitmaken van de komende selectie', zegt de woordvoerder van de AFA tegen Reuters. 'De deur naar de nationale ploeg zal voor hem altijd openstaan.' Argentinië speelt in oktober en november nog vier oefeninterlands. In 2019 wacht voor de Zuid-Amerikanen het toernooi om de Copa América, dat wordt afgewerkt in buurland Brazilië.

De AFA nam na het WK afscheid van bondscoach Jorge Sampaoli. Lionel Scaloni is als interim-bondscoach naar voren geschoven en hij zal maandag zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Guatemala en Colombia bekendmaken. Beide oefenduels worden afgewerkt in de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.