Angeliño stelt kandidatuur bij Guardiola voor kraker tegen Liverpool

Reacties

Angeliño heeft zaterdag een goede indruk achtergelaten bij zijn basisdebuut voor Manchester City in de Premier League. De linksback die afgelopen zomer overkwam van PSV hoopt ook op speeltijd in de topper tegen Liverpool van volgende week zondag.

Angeliño stelt kandidatuur bij Guardiola voor kraker tegen Liverpool
© Pro Shots

Hoewel het seizoen nog lang duurt, is het bezoek aan Anfield cruciaal voor City om het gat van zes punten met de koploper te dichten. Dankzij de comeback tegen Southampton (2-1 zege) en de ontsnapping van Liverpool op bezoek bij Aston Villa (1-2) bleef de voorsprong zaterdag even groot. Angeliño was de aangever bij de winnende treffer van Kyle Walker voor City.

Manager Pep Guardiola roemde na afloop de prestatie van zijn ploeg tegen het hyperverdedigende Southampton. 'We deden er alles aan en uiteindelijk kregen we de beloning voor onze intensiteit. We zijn sterk terugkomen en elke speler speelt zoals wij dat graag zien. Het zijn topspelers.'

Zijn complimenten golden ook voor Angeliño, die de absentie van de geblesseerde Oleksandr Zinchenko opvangt en Benjamin Mendy op de bank houdt. 'We hebben tot het einde gevochten, al weet je dat met zulke topspelers dat de kansen altijd komen', aldus Angeliño, wiens basisdebuut op het hoogste Engelse niveau naar meer smaakt. 'Het voelt geweldig om mijn eerste negentig minuten te maken en hopelijk volgen er nog veel minuten. We hebben nu een zeer belangrijke week voor de boeg. Onze focus ligt alweer op de volgende wedstrijd.'

Dat is het bezoek aan Atalanta Bergamo in de Champions League op woensdag. Vier dagen later wacht de absolute kraker tegen Liverpool, dat dit seizoen nog niet verloor.

Bekijk hier al onze video's
Meer Angeliño
Meer over Angeliño
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.