Huijsen maakt eerste profgoal bij walk-over AS Roma

AS Roma heeft maandagavond met ruime cijfers afgerekend met Cagliari. Voor invaller Dean Huijsen werd de avond extra bijzonder. Hij maakte zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

AS Roma
AS Roma
4 - 0
Cagliari
Cagliari

Daniele De Rossi begon met Rick Karsdorp op rechtsback, maar zette Huijsen op de bank. Daarnaast had de trainer van AS Roma ook direct een basisplaats voor winteraanwinst en voormalig speler van NAC Breda en PSV Angeliño. Bij de bezoekers begon Pantelis Hatzidiakos op de reservebank.

AS Roma startte het duel uitstekend. Uit een corner tikte Lorenzo Pellegrini de 1-0 van dichtbij binnen. Na een kwartwedstrijd verdubbelde Paulo Dybala de score door vanaf een meter of zes hard binnen te schieten. Na rust maakte hij vanaf de strafschopstip ook de tweede van de avond. Tien minuten na rust viel Huijsen in en vijf minuten later kopte hij een corner van Leandro Paredes fraai binnen: 4-0.

Bekijk de treffer van Huijsen hier:

Uiteindelijk won AS Roma dus met ruime cijfers van de Italiaanse laagvlieger. Dat betekent de derde zege op rij na drie duels zonder overwinning. Zodoende begint AS Roma in vorm te raken richting de dubbele ontmoeting met Feyenoord in de tussenronde van de Europa League later deze maand.