Liverpool stelt City teleur met nieuwe Houdini-act

Liverpool is zaterdag opnieuw door het oog van de naald gekropen, al leek de ploeg van Jürgen Klopp lange tijd op weg naar de eerste nederlaag van het seizoen. Het gat met Manchester City, waar Angeliño bijdroeg aan een comeback, blijft in aanloop naar de onderlinge confrontatie relatief groot.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Liverpool
Liverpool

De laatste Premier League-ontmoeting tussen de ploegen was in februari 2016 en mondde uit in een 0-6 zege voor Liverpool, dat bij het weerzien al snel een goede kans kreeg via Sadio Mané. Maar aan de andere kant was ook Anwar El Ghazi gevaarlijk. Aston Villa opende zelfs de score: in de 21ste minuut kopte Trezeguet de 1-0 binnen uit een vrije trap van John McGinn.

De spelers van de thuisploeg vochten als leeuwen op het sfeervolle Villa Park en haalden de rust met een voorsprong. Liverpool dacht op 1-1 te komen via Roberto Firmino, maar tot ergernis van VAR-criticaster Jürgen Klopp werd het doelpunt geannuleerd omdat Firmino's oksel zich voor Tyrone Mings bevond op het moment dat de voorzet werd gegeven.

Het buitenspelmoment van Roberto Firmino.

Liverpool voerde de druk na rust zienderogen op, maar produceerde aanvankelijk ook met Alex Oxlade-Chamberlain als vervanger van Wijnaldum weinig opgelegde kansen. Bij Aston Villa werkte El Ghazi hard: hij kreeg geel en droeg in defensief opzicht zijn steentje bij, maar in de slotfase maakte Liverpool alsnog gelijk. Andy Robertson bekroonde een uitstekend getimede sprint naar de tweede paal met een rake kopbal uit de voorzet van Mané: 1-1.

Laatstgenoemde was in de blessuretijd de reddende engel: Mané kopte uit een hoekschop raak. Zo pakte Liverpool na comebacks tegen Tottenham Hotspur en Manchester United en de ontsnapping tegen Leicester City opnieuw laat de zege.

Manchester City
2 - 1
Southampton
Southampton

Man City kende ook geen makkelijke middag. Afgelopen dinsdag was Southampton ook de tegenstander in de achtste finale van de strijd om de League Cup. De bekerhouder versloeg The Saints toen met 3-1, door goals van Nicolás Otamendi en Sergio Agüero. Vier dagen bleken Southampton een zware kluif voor Man City, waar Angeliño zijn eerste basisplaats kreeg in de competitie.

City had weliswaar zo'n 75 procent balbezit, maar Southampton hield het potdicht en stond geen enkele doelpoging toe in de eerste helft. De laagvlieger kwam zelfs uit het niets op voorsprong, met dank aan een blunder van Ederson. De keeper van Man City liet in de dertiende minuut de poging van Stuart Armstrong los, waarna James-Ward Prowse de rebound benutte: 0-1.

Angeliño (voorheen NAC Breda en PSV) kreeg een kans van Guardiola.

Hoewel de thuisploeg na rust ook ongelooflijk hecht opereerde, kwam City langszij in de zeventigste minuut. De gelijkmaker van Sergio Agüero op aangeven van Kyle Walker was de eerste doelpoging van de bezoekers. Bij Agüero is dit seizoen bijna alles raak: zijn tien doelpogingen leverden liefst negen treffers op.

De beer was los en na een grote kans voor Bernardo Silva zorgde Walker in de 86ste minuut uit een knappe voorzet van Angeliño voor opluchting bij City, dat door de wilskracht van Liverpool opnieuw niet is ingelopen. Volgende week zondag gaat City op bezoek bij de koploper.