Almere City completeert verdediging met Forest-huurling en strikt aanvaller

Reacties

Almere City kan de rest van dit seizoen beschikken over verdediger Loïc Mbe Soh. Hij komt op huurbasis over van Premier League-club Nottingham Forest. De 22-jarige Franse voetballer is een centrale verdediger. De Noord-Hollanders konden ook een aanvallende versterking begroeten. 

Almere City completeert verdediging met Forest-huurling en strikt aanvaller
© Pro Shots

Mbe Soh werd geboren in Kameroen en kwam als kind naar Frankrijk. Hier begon hij op achtjarige leeftijd met voetballen bij JS Pontoisienne. In 2013 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Mbe Soh debuteerde op 11 mei 2019 op zeventienjarige leeftijd voor de Franse club in de competitiewedstrijd tegen Angers. In 2020 betaalde Nottingham Forest vijf miljoen euro om hem naar Engeland te halen. Vorig seizoen werd hij door die club verhuurd aan Guingamp, uitkomend in Ligue 2.

Mbe Soh maakte deel uit van verschillende Franse nationale jeugdselecties en speelde in totaal 23 interlands voor Les Bleus. 'Ik ben onder de indruk van de club en het niveau in de Eredivisie en ben verheugd hier de volgende stap in mijn loopbaan te kunnen zetten', laat de nieuwste aanwinst weten op de clubsite van Almere. 'Van Theo Barbet heb ik alleen maar goede verhalen gehoord over de club.'

Technisch manager Johan Hansma: 'Met Mbe Soh hebben we een sterke centrale verdediger toegevoegd aan onze selectie. In de verdedigende linie zijn wij met deze aanwinst compleet.'

Kitala
Bij de defensieve versterking bleef het niet. Ook in aanvallende zin komt coach Alex Pastoor ruimer in zijn opties te zitten. De 25-jarige aanvaller Yann Kitala wordt gehuurd van Le Havre. Voor zijn periode aldaar kwam Congolees in Frankrijk uit voor Olympique Lyon, Lorient en Sochaux. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Mbe Soh


Geboortedatum:
13 juni 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Souza Gare
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Almere City FC
Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.