Alles wat je moet weten over de ontknoping in de play-offs

Reacties

De week van de allerlaatste beslissingen in het Nederlandse profvoetbal van dit seizoen is aangebroken. Terwijl er nog vier ploegen strijden om twee Eredivisie-plekken, nemen FC Utrecht en Vitesse het tegen elkaar op in de strijd om Europa League-kwalificatie.

Alles wat je moet weten over de ontknoping in de play-offs

Vitesse versloeg ADO Den Haag met duidelijke cijfers (2-5 en 2-1 zeges). FC Utrecht kwam ondanks een verloren spektakelstuk in Friesland (4-3) als winnaar uit de bus tegen SC Heerenveen na een 2-1 zege in De Galgenwaard. De ploegen treffen elkaar dinsdagavond alweer. Op zaterdagavond volgt de ontknoping voor het ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Aanvang Thuisploeg Uitploeg
Dinsdag, 20.45 uur Vitesse FC Utrecht
Zaterdag, 20.45 uur FC Utrecht Vitesse
'Vitesse is favoriet in de finale van de play-offs'

Een dag later wordt het deelnemersveld van de Eredivisie voor volgend seizoen compleet. Na de veelbewogen halve finales in de play-offs om promotie/degradatie kan het overgebleven viertal ploegen even uitblazen. FC Emmen pijnigde NEC met een overtuigende 4-0 zege en voorkwam in Nijmegen een wonder. Daardoor wacht donderdagavond het eerste duel met Sparta Rotterdam, dat ontsnapte tegen comebackkid FC Dordrecht.

Later op de avond treffen twee Jupiler League-ploegen elkaar: Almere City en De Graafschap. De nummer negen van de Jupiler League veroordeelde immers Roda JC Kerkrade verrassend tot degradatie, nadat MVV Maastricht in de eerste ronde al een eenvoudige prooi was gebleken. De Graafschap rekende met de totaalcijfers 7-5 in een fraai tweeluik af met Telstar.

De returns van de twee wedstrijden om een Eredivisie-ticket vormen op zondagmiddag de afsluiting van dit seizoen op het hoogste niveau van Nederland.

Aanvang Thuisploeg Uitploeg
Donderdag, 18.30 uur FC Emmen Sparta Rotterdam
Donderdag, 20.45 uur Almere City De Graafschap
Zondag, 14.30 uur Sparta Rotterdam FC Emmen
Zondag, 16.45 uur De Graafschap Almere City
Advocaat: 'Ben rustig gebleven in de rust'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.