Stuntend Almere knikkert Roda uit Eredivisie

Reacties

Roda JC Kerkrade is zondag na drie seizoenen uit de Eredivisie gedegradeerd. Na een gelijkspel in Almere (0-0) gingen de Limburgers in eigen huis onderuit: 1-2. Almere City neemt het in de finale van de play-offs om een Eredivisie-plaats op tegen De Graafschap.

Stuntend Almere knikkert Roda uit Eredivisie

Roda greep in eigen huis in de beginfase het initiatief tegen Almere City FC. De bezoekers hadden het aan hun doelman Chiel Kramer te danken dat er na de openingsfase nog een 0-0 stand op het scorebord stond. Mogelijkheden voor Ognjen Gnjatic, Simon Gustafson en Dani Schahin leverden niet het gewenste resultaat op voor de Limburgers.

Net als in het heenduel zat het aluminium Roda ook in Kerkrade in de weg. Een vrije trap van Gustafson belandde namelijk op de lat. Aan de andere kant loste Tom Overtoom een waarschuwingsschot namens Almere. Niet veel later was het daadwerkelijk raak voor de Jupiler League-club. Bij een hoge bal leek doelman Hidde Jurjus eenvoudig te kunnen vangen, maar hij bokste de bal in de voeten van Damon Mirani. De verdediger raakte nog de paal, maar bij de tweede inzet was het wel raak voor Silvester van der Water: 0-1.

Donis Avdijaj baalde als een stekker na de tegentreffer.
Donis Avdijaj baalde als een stekker na de tegentreffer.

Roda was het na de tegentreffer even kwijt in het Parkstad Limburg Stadion. Later herpakten de Limburgers zich, maar opnieuw zat het aluminium de formatie van Robert Molenaar in de weg. Gustafson draaide zich knap vrij, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal. Almere City kwam vlak voor de pauze nog met de schrik vrij bij een scrimmage en had over geluk zeker niet te klagen. Roda riep vlak voor rust nog om een penalty bij een charge van doelman Kramer, maar kreeg geen strafschop. De formatie van Jack de Gier zocht daardoor met een voorsprong de kleedkamer op.

Door de uitgoal van Almere had Roda in de tweede helft twee doelpunten nodig. Die jacht werd na de pauze dan ook volop ingezet door de Limburgers. Schahin stuitte bij een eerdere kans nog op doelman Kramer, maar even later was het uit een corner wel raak voor de Duitse spits. De aanvaller kopte binnen, waarna het geloof weer helemaal terugkeerde bij de thuisploeg: 1-1.

Trainer Molenaar bracht in het laatste kwartier Mario Engels voor Donis Avdijaj, die het zichtbaar niet met de wissel eens was. Het slotoffensief van Roda was niet bepaald indrukwekkend te noemen. Tot een doelpunt kwamen de Limburgers dan ook niet meer. Sterker nog, Almere City ging er zelfs met de overwinning vandoor. Faris Hammouti deelde vlak voor tijd de genadeklap uit: 1-2.

Door de uitschakeling van Roda JC Kerkrade neemt Almere City het in de finale van de play-offs om een Eredivisie-plaats op tegen De Graafschap. De Superboeren waren in een tweeluik te sterk voor Telstar. Voor Roda wacht een seizoen op het één na hoogste Nederlandse podium.

'Zuur dat Roda juist dit seizoen de tol betaalt voor jarenlang wanbeleid'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.