Almere droomt van Eredivisie: 'Nu moeten we winnen ook'

Almere City kan de Eredivisie ruiken nadat het in een tweeluik te sterk was voor Roda JC Kerkrade. Trainer Jack de Gier genoot van het moment, maar wil nu promotie naar het hoogste podium bewerkstelligen.

Na de 0-0 in het heenduel boekte Almere een brutale overwinning in Limburg (1-2). Hierdoor plaatste de formatie van De Gier zich voor de finale van de play-offs voor een plaats in de Eredivisie. Hierin wacht een dubbele ontmoeting met De Graafschap, dat in een tweeluik te sterk was voor Telstar.

'Dit is een geweldig resultaat natuurlijk', zei een glunderende De Gier voor de camera van FOX Sports. 'Dat we hem uiteindelijk nog winnen, daar hadden we eigenlijk geen rekening meer mee gehouden. We wisselden juist om de 1-1 vast te kunnen houden. Roda moet dan alle risico's nemen en wij hebben dan spelers die beslissend kunnen zijn.'

'We waren heel tevreden over de eerste helft', ging de coach van Almere verder. 'We wisten dat we bepaalde momenten moesten overleven. Zoals ballen op Dani Schahin en Simon Gustafson, die gevaarlijk kan zijn met zijn linkerpoot. Onze keeper en onze spelers groeiden in de wedstrijd. Dat zorgt voor veel vertrouwen. In de rust zeiden we: "Alles wat we wilden, hebben we gecreëerd." We hebben gevoetbald, omgeschakeld en een doelpunt gemaakt. Het stadion begon zich tegen de ploeg (Roda, red.) te keren. Dan moet je het in de tweede helft volhouden en niet in paniek raken.'

De Gier benadrukte in de pauze tegenover zijn spelers dat Almere City alleen maar iets te winnen had. 'We wilden graag winnen en de finale halen. Je probeert de spanning bij de ploeg weg te nemen en dat is aardig gelukt.' De Gier droomt nu van promotie naar de Eredivisie. 'We moeten genieten van het moment, maar we hebben nog niets. We staan in de finale en nu moeten we hem winnen ook.'

Matig Roda
Almere City-doelman Chiel Kramer hield zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen op de been in Kerkrade. De sluitpost was niet erg onder de indruk van de tegenstander. 'Ik vond Roda matig', was de doelman stellig. 'Ik had wel iets meer van ze verwacht in het pompen en dat ze er vol voor zouden gaan, maar dat viel een beetje tegen.'

Roda riep vlak voor de pauze nog om een strafschop na een ingreep van doelman Kramer. 'Ik hoorde het net toevallig hier op de gang', vertelde de keeper. 'Ik dacht zelf dat ik de bal raakte, maar blijkbaar ook de speler. Dat geluk moet je dan ook een beetje hebben.'