Ajax-talenten geven hoofdmacht goede voorbeeld tegen Besiktas

Reacties

Ajax Onder-18 heeft in de Youth League met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Besiktas. Daarmee gaf de ploeg van Dave Vos het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, die om 18.45 uur in de Champions League tegen de Turkse ploeg speelt. 

Ajax-talenten geven hoofdmacht goede voorbeeld tegen Besiktas
© Pro Shots

Zoals gebruikelijk speelden de hoogste jeugdelftallen van de Champions League-teams die elkaar in de avond treffen eerst tegen elkaar. Twee weken geleden maakten Ajax en Sporting Portugal er een spektakelstuk van in de Youth League: dit leverde een 1-1 gelijkspel op. Ajax - Besiktas verliep op een kilometer van de Johan Cruijff Arena met wat minder spektakel, maar er vielen wel meer goals.

De Amsterdamse talenten waren dreigend en na een kwartier viel bijna de 1-0. Silvano Vos ramde een niet goed verwerkte bal tegen de paal. Twintig minuten later was het wel raak voor het dominante Ajax en het was een Jong Ajax-combinatie die voor de openingstreffer zorgde. Trainer Vos verwelkomde met Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson twee spelers met vlieguren in de Keuken Kampioen Divisie en Hlynsson schoot raak na terugleggen van Van Axel Dongen.

Diezelfde Van Axel Dongen maakte in de tweede helft al snel de tweede Amsterdamse goal. Na een handige aanname had hij alle ruimte om de 2-0 binnen te werken in de linkerhoek. Doelman Tom de Graaff voorkwam met een goede redding de razendsnelle aansluitingstreffer en stopte een kwartier voor tijd ook nog een makkelijk gegeven strafschop. Daarmee pakte de debutant in de Youth League de spotlights.

Drie minuten na de redding van De Graaff liep Ajax verder uit. Met een gekruld schot vanaf de rand van het strafschopgebied maakte Gabriel Misehouy de beslissende 3-0. De zege leek hiermee binnen en dat zorgde voor een gebrek aan scherpte in de Amsterdamse defensie, toen Koray Yagci bij de tweede paal de 3-1 binnentikte. Daar bleef het bij en dus staat Ajax Onder-18 na twee groepsduels op vier punten. 

De Ajax-doelpunten in beeld:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerste elftallen van Ajax en Besiktas staan dinsdagavond om 18.45 uur tegenover elkaar. Met de liveshow van VI beleef je de ideale voorbereiding op het Champions League-duel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.