'Agressiever Newcastle trekt buidel voor Schuurs en drietal internationals'

Reacties

Newcastle United kan de Champions League ruiken en is van plan om aankomende zomer flink door te pakken. De kapitaalkrachtige Engelse topclub wil veel geld investeren. Onder anderen Perr Schuurs en Declan Rice moeten volgend seizoen op St. James’ Park schitteren.

'Agressiever Newcastle trekt buidel voor Schuurs en drietal internationals'
© Pro Shots

Hoewel er sinds de overname door een Saoedische investeringsmaatschappij al vele tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd werden, was het tot dusverre nog relatief rustig rondom Newcastle op de transfermarkt. Topspelers als Bruno Guimarães, Alexander Isak en Sven Botman werden voor veel geld binnengehaald, maar wedijveren met de Britse elite leek de club nog niet te kunnen. Met de Champions League in het vooruitzicht verandert echter alles.

Volgens The Telegraph is het vertrouwen van de clubleiding in Eddie Howe ontzettend groot en krijgt de manager de kans zijn selectie van een flinke kwaliteitsimpuls te voorzien. Howe heeft een lijstje met wensen ingeleverd en krijgt de vrijheid om flink tekeer te gaan op de transfermarkt. De komst van vier specifieke spelers zouden hoge prioriteit genieten.

Het Britse medium meldt dat James Maddison (Leicester City), Ivan Toney (Brentford) en Declan Rice (West Ham United) naar Newcastle moeten komen. Het drietal Engelse internationals kost een vermogen, maar vanwege het grenzeloze vertrouwen in Howe heeft de club besloten een agressievere strategie op de transfermarkt te gaan hanteren. Het bedrag wat voor het drietal uitgetrokken moet worden, is gigantisch. Zo kost Rice volgende de goed ingevoerde Britse kranten minstens honderd miljoen euro.

Tientallen miljoenen voor toptarget Schuurs
Speler nummer vier die bovenaan de wensenlijst van Howe staat, is Schuurs. De Limburger kon bij Ajax nooit doorbreken tot onbetwiste vaste waarde, maar heeft zich in de Serie A binnen één seizoen ontwikkeld tot een van de meest begeerde verdedigers van Europa. Sky Sport Italia meldt dat Newcastle de 23-jarige Nederlander dolgraag naar St. James’ Park wil halen.

Zijn optredens bij Torino hebben de Engelse topclub geïmponeerd. Vooral de leiderschapskwaliteiten en het zelfvertrouwen van de onverstoorbare Schuurs zouden Howe overtuigd hebben van zijn kwaliteiten. Torino ziet het handenwrijvend aan, want de Italianen verlangen zeker dertig miljoen euro voor de verdediger.

Opvallend is dat Schuurs aan de Tyneside herenigd kan worden met Sven Botman. Het duo speelde in het verleden al samen bij Jong Ajax en net als Schuurs kon Botman in de hoofdmacht van de Amsterdammers nooit doorbreken. Via Lille kwam hij uiteindelijk in Engeland terecht, nadat Newcastle voor hem zo’n veertig miljoen euro betaalde.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.