ADO neutraliseert hoogstandjes Haller en Boymans na rust

Reacties

FC Utrecht heeft tegen ADO Den Haag twee gezichten laten zien. Met voor rust enkele hoogstandjes, maar in het tweede bedrijf heel veel onzekere momenten (2-2).

ADO neutraliseert hoogstandjes Haller en Boymans na rust

De wedstrijd begon met een zeer ongelukkig moment voor Utrechter Timo Letschert. De 22-jarige verdediger, deze week door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, blesseerde zich bij een valpartij aan zijn linkerschouder en moest zich al na veertien minuten laten vervangen door Ruben Ligeon.

De thuisclub legde desondanks een soevereine eerste helft op de mat, met als smetje een kans voor ADO-topscorer Mike Havenaar. Maar het was de ploeg van trainer Erik ten Hag die de lakens uitdeelde, met Sébastien Haller en Ruud Boymans als blikvangers voorin.

Haller en Boymans profileerden zich zelfs als schutters die de Eredivisie ontgroeien. Haller controleerde een kopbal van Rico Strieder met zijn knie, om ADO-keeper Martin Hansen daarna met een spectaculaire bicycle kick in de verre hoek te kijk te zetten. Boymans meet zich met zijn indrukwekkende gemiddelde van minder dan zestig minuten per goal met de besten van Europa en tikte na een aanval over veel schijven op aangeven van Andreas Ludwig de 2-0 binnen.

Utrechter Timo Letschert viel in de openingsfase uit met een blessure aan zijn linkerschouder.
Utrechter Timo Letschert viel in de openingsfase uit met een blessure aan zijn linkerschouder.

De prestaties van Haller en Boymans konden na rust meteen worden gerelativeerd, want Utrecht bleek op de kunststukjes van het spitsenkoppel na erg kwetsbaar. Keeper Robbin Ruiter liet zich meteen na de pauze in de korte hoek verrassen toen Danny Bakker een vrije trap over de muur lepelde en Havenaar kopte spijkerhard zijn dertiende van het seizoen binnen op aangeven van ex-Utrechter Édouard Duplan. Beide Hagenezen konden het doelpunt ongehinderd opzetten.

De Utrecht-verdediging, waarin met Ramon Leeuwin en Christian Kum twee voormalige spelers van ADO aan de aftrap verschenen, greep vlak voor tijd in de persoon van Kum wel goed in toen een lobje van de bedrijvige invaller Ruben Schaken maar net voor de doellijn gekeerd werd. Winst voor ADO zou wel iets te veel van het goede zijn, want het elftal van coach Henk Fraser kwam ondanks een sterke tweede helft ook nog een paar keer goed weg.

Omhaal
Zo miste Boymans het doel met een omhaal en hielp ook Bart Ramselaar van dichtbij een kans op 3-1 om zeep. Invaller Nacer Barazite knalde vlak voor tijd nog op de attente Hansen. Het merkwaardigste moment was een opzichtige schwalbe van Wilfried Kanon, gezien door scheidsrechter Siemen Mulder, maar niet bestraft met een tweede gele kaart voor de ADO-verdediger.

Onder toeziend oog van eigenaar Hui Wang bleef het bij 2-2, voor ADO (nu tiende) gaat de strijd echter verder als mogelijk vandaag de gesprekken worden aangegaan met de veelbesproken Chinese grootaandeelhouder. Nummer vijf Utrecht raakt even achterop bij huidig nummer drie AZ, zal duimen dat de blessure van Letschert meevalt en zeker aan zijn kwetsbaarheden moeten werken om volgende maand (24 april) in de bekerfinale tegen Feyenoord geen modderfiguur te slaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.