Utrecht gaat niet alleen voor beker: 'Ook de derde plaats'

Reacties

Voor FC Utrecht gloort nog op twee fronten succes. Andreas Ludwig, de 25-jarige Duitse middenvelder, beseft dat het seizoen heel mooi kan eindigen voor de Domstedelingen.

Utrecht gaat niet alleen voor beker: 'Ook de derde plaats'

FC Utrecht beleefde vorige week een topweek met het bereiken van de bekerfinale (ten koste van Zondagtopklasser VVSB) en de eclatante 0-4 zege bij SC Heerenveen. Op zondag 24 april strijdt de ploeg in De Kuip met Feyenoord om de KNVB-beker.

Maar door de zege op Heerenveen is ook de derde plek in de Eredivisie nog een serieuze optie. Utrecht staat als  nummer vijf maar twee punten achter op Feyenoord en AZ. 'Het maakt ons niet uit hóé we Europees voetbal halen, áls we het maar halen', vertelt de van VfR Aalen uit de Tweede Bundesliga overgekomen middenvelder. 'Maar als wij honderd procent zijn én blijven, krijgt het seizoen een mooie bekroning voor ons.'

Gemakkelijk wordt het in de competitie zeker niet, beseft de Duitser. 'De Eredivisie is een gekke en totaal onvoorspelbare competitie; één foutje en je staat zesde, terwijl je de week daarop weer derde kunt staan. Dat maakt het hier zo leuk, die spanning. Het is zó open, heel anders dan in Duitsland. Voor ons is alles mogelijk, ook de derde plaats.'

In de nieuwe VI, die woensdag in de winkels ligt, en op VI Premium is meer te lezen van Andreas Ludwig. Hij kijkt onder meer vooruit naar de bekerfinale en bespreekt het spitsenduo Sébastien Haller en Ruud Boymans. Bestel het nieuwe nummer hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.