FIFA gaat Garcia-rapport nogmaals onder de loep nemen

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA gaat het veelbesproken rapport met betrekking tot de toewijzing van het WK 2018 en het WK 2022 van onderzoeksleider Michael Garcia opnieuw bekijken.

FIFA gaat Garcia-rapport nogmaals onder de loep nemen

Dat maakt de FIFA donderdagavond bekend op de website van de wereldvoetbalbond. Domenico Scala (foto), hoofd van de financiële toetsingscommissie van de FIFA, is aangewezen om een nieuwe blik op het onderzoek te werpen.

De maatregel is de uitkomst van een ontmoeting tussen Garcia en Hans-Joachim Eckert, die gezamenlijk leiding geven aan de Ethische Commissie van de FIFA. Garcia bekritiseerde de samenvatting van zijn rapport die Eckert had opgesteld. Daarbij werd zowel Rusland als Qatar vrijgepleit van corruptie en behielden beide landen de organisatie van de WK's. Wel zijn enkele individuen inmiddels aangeklaagd.

De Ethische Commissie van de FIFA laat weten dat er meer mensen het veelbesproken rapport mogen inzien. Scala krijgt dus het volledige rapport in handen en niet de samenvatting van Eckert. FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft er nogmaals op aangedrongen dat het volledige rapport niet publiekelijk openbaar gemaakt mag worden vanwege juridische beweegredenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.