Van Praag: 'Er gaat meer uit het rapport lekken'

Reacties

De KNVB zou ook genoegen nemen met een geanonimiseerde versie van het veelbesproken FIFA-rapport. 'Maar over een paar weken ligt er ongetwijfeld meer munitie voor ons op tafel', aldus KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Van Praag: 'Er gaat meer uit het rapport lekken'

Samen met België heeft de KNVB een dringend beroep gedaan aan de FIFA het rapport over de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 ter inzage te krijgen. Voorzitter Van Praag heeft weinig hoop dat het ook daadwerkelijk leidt tot algehele openheid bij de wereldvoetbalbond. 'Maar wij zijn ook tevreden als we het rapport krijgen en dat alle namen worden weggestreept', zegt hij in De Telegraaf.

Volgens Van Praag heeft het geen zin om nu al het achterste van de tong te laten zien. 'Moeten we uitgebreid gaan reageren op een uittreksel van het rapport, waar de maker niet achter staat? We wachten totdat alles op straat ligt en dat is volgens mij een kwestie van weken, misschien een paar maanden, maar het gaat gebeuren. Er gaat meer uit het rapport lekken.'

De KNVB-directeur ziet genoeg signalen dat de inhoud van het FIFA-rapport in z’n geheel publiekelijk wordt via klokkenluiders en het onderzoek van de FBI. 'Over een paar weken ligt er ongetwijfeld meer munitie voor ons op tafel en dan zullen we meer van ons laten horen.'

Tot die tijd zou een geanonimiseerde versie uitkomst bieden. 'Dan weet je tenminste wat er allemaal is gebeurd', aldus Van Praag, die als bondsvoorzitter ook betrokken was bij de mislukte poging het WK van 2018 naar Nederland en België te halen. 'En staat het rapport dan vol met zwarte strepen, dan kan je altijd nog druk uitoefenen om die publiek te maken.' Overigens ziet Van Praag geen heil in een afsplitsing van UEFA en FIFA om de problematiek bij de wereldvoetbalbond het hoofd te bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.