KNVB wil FIFA-rapport inzien: 'Transparantie wenselijk'

Reacties

De KNVB wil zelf eerst de volledige versie van het rapport inzien, dat de FIFA donderdag presenteerde naar aanleiding van de toewijzing van het WK 2018 en WK 2022 aan Rusland en Qatar, alvorens de nationale voetbalbond conclusies trekt.

KNVB wil FIFA-rapport inzien: 'Transparantie wenselijk'

De KNVB stelt in een verklaring kennis te hebben genomen van het rapport, dat om juridische redenen slechts gedeeltelijk op de FIFA-website verscheen. 'Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport', zegt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal. 'Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken'

'Dat er onderzoek is gedaan, vinden we een goede zaak', vervolgt Van Oostveen. 'Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken.'

'Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien. Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren', besluit Van Oostveen de officiële verklaring van de KNVB.

Het Belgisch/Nederlandse bid komt er in het FIFA-rapport goed vanaf, in tegenstelling tot veel andere landen. Zo wordt Engeland ervan beschuldigd cadeautjes te hebben uitgedeeld aan Jack Warner, en krijgt het Rusland het verwijt niet volledig te hebben meegewerkt aan het onderzoek. Zie hier alle bevindingen die uit het rapport naar voren kwamen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.