Einde aan saga over prijsuitreiking: Real ontvangt beker achter gesloten deuren

Reacties

De overhandiging van de kampioenstrofee van Real Madrid zal geen groots moment zijn, waarbij alle pers aanwezig is, maar de beker wordt achter gesloten deuren uitgereikt. Daarmee komt er een einde aan een kleine soap over de datum van de uitreiking.

Einde aan saga over prijsuitreiking: Real ontvangt beker achter gesloten deuren
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid werd zaterdag zonder te spelen kampioen van Spanje, doordat concurrent Barcelona punten liet liggen tegen Girona. De Spaanse voetbalbond RFEF plande de prijsuitreiking na de eerstvolgende competitiewedstrijd van Real Madrid. Dat is aankomende zaterdag, na afloop van de uitwedstrijd tegen Granada. Maar daar was Real Madrid het niet mee eens.

De kans is namelijk groot dat Granada die dag degradeert uit La Liga. Real Madrid acht een feestje in het Estadio Nuevo Lo Cármenes daardoor ongepast. De RFEF luisterde naar de argumenten van de kampioen en heroverwoog het besluit. Uiteindelijk besloot de bond de prijsuitreiking te verzetten naar de daaropvolgende wedstrijd. Die is dinsdag 14 mei, thuis tegen Deportivo Alavés.

Maar ook dat besluit leverde problemen op. Aankomende zondag wordt het kampioenschap namelijk gevierd. De fans in Madrid trekken dan massaal de straten op voor de huldiging voor de 36ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Het kampioensfeest barst om 11.00 uur los, maar het is natuurlijk gek om dat zonder de kampioensbeker te doen.

Daarom is besloten om de beker zondagmorgen achter gesloten deuren uit te reiken, zo meldt Marca. Om 9.30 uur overhandigt bondsvoorzitter Pedro Rocha de trofee aan Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de selectie van Real Madrid, zodat zij de beker die dag toch kunnen showen aan de fans.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.