Ook IOC volgt ontwikkelingen bij FIFA op de voet

Reacties

De rel rond de FIFA blijft aanhouden. Ook het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dreigt nu in actie te komen. Het rapport over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar zorgde voor commotie in de voorbije week.

Ook IOC volgt ontwikkelingen bij FIFA op de voet

Uit de aanvankelijk gepubliceerde samenvatting en conclusies bleek immers dat bepaalde personen zich niet volgens de regels hadden gedragen, maar was volgens de FIFA van grote misstanden geen sprake.

Dat zorgde vervolgens weer tot woede bij onderzoeker Michael Garcia. De Amerikaan kon zich niet vinden in de publicaties over zijn onderzoek, dat de FIFA nog altijd niet volledig openbaar wil (en naar eigen zeggen: kan) maken. Garcia zal zijn onvrede donderdag bespreken met Hans-Joachim Eckert, voorzitter van de juridische tak van de Ethische Commissie van de FIFA.

Inmiddels heeft de FIFA ook aangifte gedaan van 'mogelijk wangedrag van individuele personen met betrekking tot het toewijzen van de WK's van 2018 en 2022.' Wellicht komt daar dus een onderzoek van het IOC overheen.

IOC-president Thomas Bach wijst in de Frankfurter Allgemeine Zeitung immers op het Olympisch handvest, waar is opgenomen dat het IOC in actie kan komen als een bepaalde bond niet voldoende optreedt tegen eventuele interne misstanden.

Behalve het IOC is ook de FBI al tijden bezig met een diepgravend en grootscheeps onderzoek naar wanpraktijken bij de FIFA. Lees in de nieuwe VI alles over de werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.