Eckert verrast: 'Rapport woord voor woord overgenomen'

Reacties

Hans-Joachim Eckert is verrast door de openlijke kritiek die zijn FIFA-collega Michael Garcia heeft geuit naar aanleiding van het rapport over de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 en Rusland en Qatar. De Duitse voorzitter van de juridische tak van de Ethische Commissie van de FIFA is niet van plan het volledige onderzoek te publiceren.

Eckert verrast: 'Rapport woord voor woord overgenomen'

Garcia (links op de foto met Eckert) stelde donderdag enkele uren na de publicatie van de verkorte versie van het onderzoeksrapport dat er fouten zaten in het document. De onderzoeksleider van de wereldvoetbalbond kondigde aan in beroep te gaan tegen de FIFA. In het rapport was de constatering te lezen dat Rusland en Qatar geen onoverkomelijke fouten hebben gemaakt die op corruptie wijzen, maar ook dat de WK-bids van de overige landen, zoals Engeland en Australië, verdacht waren.

'Ik ben verrast. Veel dingen uit mijn rapport heb ik woord voor woord overgenomen van Garcia', laat Eckert in een reactie weten. Meerdere partijen, waaronder de KNVB, hebben al gevraagd om publicatie van het volledige rapport. Eckert stelt dat dit onmogelijk is. 'Ik moet het recht op vertrouwelijkheid van het continentaal recht respecteren. En ook vanwege de ethische code van de FIFA kan ik dat niet doen', aldus Eckert, die meteen liet weten nog met Garcia rond de tafel te gaan. Opmerkelijk genoeg voegde Eckert aan dat voornemen toe dat hij Garcia nog niet had kunnen bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.