Courtois beslist concurrentiestrijd met Cech in zijn voordeel

Reacties

Thibaut Courtois begint het Premier League-seizoen als eerste doelman van Chelsea. Manager José Mourinho geeft maandagavond in de uitwedstrijd tegen Burnley de voorkeur aan de 22-jarige Belg, waardoor Petr Cech voor het eerst sinds zijn komst in 2004 naar de reservebank is verwezen.

Courtois beslist concurrentiestrijd met Cech in zijn voordeel

Sinds Chelsea Courtois in 2011 op negentienjarige leeftijd voor bijna negen miljoen euro overnam van RC Genk, speelde de boomlange sluitpost van de Belgische nationale ploeg nog geen enkele officiële wedstrijd voor The Blues. De afgelopen drie seizoenen was Atlético de tijdelijke werkgever van de linksbenige keeper.

Dat Mourinho Courtois voorafgaand aan dit seizoen wél bij de eerste selectie van Chelsea hield, was daarom al een teken aan de wand. Het zorgde er meteen voor dat de speculatie rond Cech alsmaar toenam. De 32-jarige Tsjechische goalie wordt al tijden in verband gebracht met enkele internationale topclubs, omdat hij een rol op de bank na tien seizoenen als basisspeler op Stamford Bridge niet zou zien zitten.

'Tien jaar geleden heb ik ook zo'n moeilijk besluit moeten nemen', lichtte Mourinho zijn keuze toe tegen Sky Sports. 'Toen had Carlo Cudicini fantastisch gepresteerd in het doel van Chelsea. Toch koos ik toen voor Petr, omdat ik in hem een 22-jarige doelman zag die nog jaren in het Chelsea-doel zou kunnen staan. De situatie is nu vergelijkbaar. Petr is een geweldige doelman, maar we moeten ook aan de toekomst denken', aldus Mourinho, die hoopt dat Cech bij Chelsea blijft om voor zijn plaats te vechten.

Dat Courtois op bezoek bij Burnley ten koste van Cech debuteert voor Chelsea, maakt hem niet de enige debutant in de ploeg van Mourinho. Ook Cesc Fabregas (afkomstig van Barcelona) en Diego Costa (net als Courtois weggehaald bij Atlético Madrid) spelen hun eerste officiële duel voor de Londense titelkandidaat. De verdedigers Filipe Luís en Kurt Zouma beginnen wel op de bank.

De opstelling van Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Schürrle, Oscar, Hazard; Diego Costa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.