Duitsland

SC Freiburg - Bayer Leverkusen

De wedstrijd tussen Freiburg en Leverkusen in het Europa-Park Stadion is zondag in 2-3 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Leverkusen nu zeven overwinningen op rij heeft behaald in de Bundesliga. Florian Wirtz opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Álex Grimaldo. Freiburg maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Ritsu Doan scoorde, op aangeven van Lucas Höler, in de 10de minuut. Adam Hlozek bracht in de 40ste minuut de uitploeg opnieuw op voorsprong. Direct na de rust vergrootte Patrik Schick de voorsprong van Leverkusen. Yannik Keitel milderde de achterstand van Freiburg in de 79ste minuut. Maar Freiburg was niet bij machte vaker te scoren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Freiburg één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Leverkusen vijf overwinningen heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van Freiburg dit seizoen. Dit was ook de negende overwinning van Leverkusen met één doelpunt verschil. Jeremie Frimpong bij Leverkusen in de 83ste minuut gewisseld. Op dit moment heeft Freiburg 33 punten en staat op de negende plaats, terwijl Leverkusen met 70 punten op de eerste positie staat. Freiburg speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Borussia Mönchengladbach in het BORUSSIA-PARK, Leverkusen treft Hoffenheim in de thuiswedstrijd in de BayArena. Beide wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 30 maart om 15.30 uur.