3 - 2
Expected goals4.3 - 1.2
Qarabağ
Qarabağ

Leverkusen heeft Qarabağ donderdag met 3-2 verslagen in de UEFA Europa League 8th Finals. Eén speler van Qarabağ kreeg een rode kaart. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Abdellah Zoubir scoorde, met een assist van Leandro Livramento Andrade, en zo Qarabağ op voorsprong bracht. Na een overtreding in de 63ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Elvin Cafarquliyev van Qarabağ met rood van het veld. Olávio Vieira dos Santos Júnior vergrootte in de 67ste minuut de voorsprong voor Qarabağ. Maar Qarabağ was niet bij machte vaker te scoren. Jeremie Frimpong milderde de score voor Leverkusen in de 72ste minuut na een assist van Álex Grimaldo. De gelijkmaker werd vlak voor tijd gemaakt toen Patrik Schick het doel vond voor Leverkusen, op aangeven van Grimaldo. Vier minuten later kwam Leverkusen op voorsprong. Schick passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Exequiel Palacios. Jeremie Frimpong speelde de hele wedstrijd voor Leverkusen en scoorde één doelpunt. Speelde de hele wedstrijd.