Xabi Alonso was al bezig met verlenging bij spektakelstuk van Leverkusen

Xabi Alonso zat met zijn hoofd al bij de verlenging bij het duel van zijn Bayer Leverkusen met FK Qarabag. Spits Patrik Schick had echter andere plannen en schoot de Duitse koploper met twee doelpunten naar de kwartfinale van de Europa League.

Bayer Leverkusen
3 - 2
Qarabağ
Qarabağ

'We waren klaar voor een heel speciale wedstrijd met veel emoties', begon Alonso bij UEFA.com. 'We begonnen goed, maar verloren toen de controle.' Net als tijdens de uitwedstrijd kwam Leverkusen 0-2 achter tegen Qarabag. 'Ik zag dat mijn team meer wilde. Ze zijn heel hongerig en toen de 1-2 viel, ging de knop om. In de tussentijd was ik bezig met mijn peptalk voorafgaand aan de verlenging. Gelukkig had ik die niet nodig.'

Dat die speech van Alonso weer de ijskast in kon, was te danken aan invaller Schick. De Tsjechische spits scoorde in blessuretijd zowel de gelijkmaker als de winnende treffer. Zo werd het over twee wedstrijden 5-4 in het voordeel van Leverkusen. 'De complimenten gaan naar Qarabag', zei de matchwinner na afloop. 'Ze spelen een compleet andere stijl dan die we gewend zijn van onze tegenstanders in de Bundesliga. Dat maakte het moeilijk voor ons. We kijken nu uit naar de kwartfinale. Het maakt niet uit wie we loten, we kunnen iedereen verslaan.'

Ook Jeremie Frimpong had een belangrijk aandeel in de comeback van Leverkusen. De Nederlandse vleugelverdediger scoorde de 1-2. 'Ik heb geen woorden voor wat hier is gebeurd', aldus Frimpong tegen RTL. 'Je staat 0-2 achter en dan win je de wedstrijd op deze manier: dat is waarom we allemaal van voetbal houden.'