Frimpong en Leverkusen kunnen titel al ruiken na nieuwe zege

Bayer Leverkusen blijft maar winnen. De ploeg van Xabi Alonso kwam op bezoek bij SC Freiburg heel vroeg op voorsprong, maar moest daarna nog hard aan het werk. Desondanks wonnen die Werkself opnieuw, met weer een hoofdrol voor Patrik Schick.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 3
Bayer Leverkusen

Koploper Leverkusen was nog maar nauwelijks bijgekomen van de bloedstollende 3-2 overwinning op FK Qarabag in de Europa League, of de ploeg van Alonso moest alweer aan de bak. Opstartproblemen had Leverkusen in ieder geval niet, want al na twee minuten kwam de ploeg via Florian Wirtz op voorsprong. De twintigjarige aanvallende middenvelder sneed naar binnen en krulde de bal in de lange hoek.

Lang genieten van die voorsprong kon Leverkusen niet. In de tiende minuut schoot oud-PSV’er Ritsu Doan Freiburg op gelijke hoogte. Voor rust kwam Leverkusen echter alweer op voorsprong. Adam Hlozek maakte er 1-2 van in het Europa-Park Stadion.

Na de pauze nam Leverkusen nog verder afstand van Freiburg. Jeremie Frimpong speelde daarbij, zoals wel vaker dit seizoen, een belangrijke rol. De Nederlandse vleugelverdediger leverde een goede voorzet af op Schick. De Tsjechische spits, donderdagavond nog matchwinner met twee doelpunten, wist daar wel raad mee. Hij leek de wedstrijd in minuut 53 te beslissen.

Met de nadruk op leek. Invaller Yannik Keitel schoot namelijk, met nog zo’n tien minuten te gaan, de aansluitingstreffer binnen. Leverkusen-doelman Lukas Hradecky moest lossen, waardoor Keitel de rebound binnen kon schieten. Een echt slotoffensief kwam er niet van de thuisploeg, waardoor Leverkusen weer won. Zo blijft het gat met naaste achtervolger Bayern München tien punten, met nog acht wedstrijden te gaan in de Bundesliga.