PSV - SC Heerenveen

De wedstrijd tussen PSV en het bezoekende Heerenveen is in 3-3 geëindigd. Het resultaat betekent voor Eindhoven dat een reeks van zes opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie ten einde kwam. PSV kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Ibrahim Sangaré scoorde in de 14de minuut, op aangeven van Jarrad Branthwaite. Milan van Ewijk bracht in de 33ste minuut Heerenveen op gelijke hoogte. Direct na de rust bracht Antoine Colassin Heerenveen op voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Colassin en bouwde de voorsprong uit met een assist van Anas Tahiri. Luuk de Jong verkleinde de achterstand van PSV met een assist van Joey Veerman, in de 79ste minuut. Met nog vijf minuten te spelen maakte Xavi Simons gelijk voor PSV. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-3. In de laatste vijf wedstrijden heeft PSV vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Heerenveen één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het zesde gelijkspel van PSV dit seizoen. Op 28 mei speelt PSV om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen AZ in het AFAS Stadion. Op die dag staat de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen Go Ahead Eagles in het Abe Lenstra Stadion op het programma.