Portugal

Braga - Santa Clara

Sporting Braga heeft haar thuiswedstrijd op zondag gewonnen van Santa Clara in de Primeira Liga. De wedstrijd eindigde in 5-3. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Ricardo Jorge da Luz Horta scoorde na 10 minuten, met een assist van Iuri Jóse Picanço Medeiros. Matheus Barcelos da Silva bracht in de 17de minuut Santa Clara op gelijke hoogte. Sikou Niakaté bracht in de 35ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Nuno Miguel Ribeiro Cruz Jerónimo Sequeira. Sporting Braga vergrootte de voorsprong naar 3-1 net voor het fluitsignaal toen Abel Ruiz scoorde, op aangeven van Armindo Tué Na Bangna. Barcelos da Silva scoorde nog een keer in de 70ste minuut. Met nog nog vijf minuten op de klok maakte Kennedy Boateng gelijk voor Santa Clara, op aangeven van Gabriel Silva Vieira. De 4-3 voorsprong werd in de laatste minuten gemaakt toen Tué Na Bangna het doel vond voor Sporting Braga, met een assist van Picanço Medeiros. Luis Miguel Afonso Fernandes passeerde zeven minuten later de doelman, met een assist van Da Luz Horta, en voerde de voorsprong op voor Sporting Braga. In de laatste vijf wedstrijden heeft Sporting Braga vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Santa Clara één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Op zaterdag 20 mei speelt Sporting Braga om 19.00 uur uit tegen Boavista in het Estádio do Bessa Século XXI en neemt Santa Clara het thuis op tegen Portimonense om 16.30 uur in het Estádio de São Miguel.