Portugal

Santa Clara - Gil Vicente

Santa Clara heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Primeira Liga. Na zeventien wedstrijden achter elkaar zonder zege, is de ploeg na zondag weer op de goede weg dankzij een 2-3 thuiszege op Gil Vicente. Santa Clara kwam op voorsprong toen Ygor Nogueira de Paula scoorde na 23 minuten, op aangeven van Pierre Sagna. Adriano Firmino dos Santos da Silva bracht in de 33ste minuut Santa Clara op 2-0, met een assist van Ricardo Jorge Oliveira António. Direct na de rust vergrootte Matheus Barcelos da Silva de voorsprong van Santa Clara. Francisco José Navarro Aliaga milderde de achterstand van Gil Vicente in de 77ste minuut. De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 80ste minuut van de wedstrijd toen Bilel Aouacheria scoorde, op aangeven van Laurindo Dilson Maria Aurélio, maar Gil Vicente was niet in staat om meer goals te maken. Gil Vicente heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft Santa Clara één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Gil Vicente één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van Santa Clara dit seizoen. De nederlaag was ook voor Gil Vicente de elfde nederlaag met één doelpunt verschil. Santa Clara speelt de volgende wedstrijd uit tegen Sporting Braga. De teams staan op zondag 14 mei om 19.00 uur tegenover elkaar. Gil Vicente neemt het vrijdag 12 mei om 21.15 uur thuis op tegen Boavista.