De Graafschap - Heracles Almelo

De Graafschap heeft Heracles met 5-3 verslagen in de Eerste Divisie op vrijdag. Devin Haen opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Giovanni Korte. Heracles maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Marco Rente scoorde, met een assist van Marko Vejinovic, in de 8de minuut. Zeven minuten later passeerde Basar Önal de doelman en nam De Graafschap een voorsprong. Lucas Schoofs maakte gelijk na een half uur, op aangeven van Rente. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Camiel Neghli De Graafschap een voorsprong met een assist van Önal. Met nog negen minuten te spelen maakte Sven Sonnenberg gelijk voor Heracles, met een assist van Vejinovic. Met nog nog zes minuten op de klok scoorde Jeffry Fortes en kwam op voorsprong voor De Graafschap, met een assist van Alexander Büttner. De uiteindelijke 5-3 voor De Graafschap werd gemaakt door Charlison Benschop. Voor de wedstrijd van vrijdag had Heracles al acht keer achter elkaar niet verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft De Graafschap drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Heracles drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. In de volgende wedstrijd, op vrijdag 14 april om 20.00 uur, speelt De Graafschap bij TOP Oss. Heracles speelt dan thuis tegen Roda JC in het Erve Asito.