Duitsland

Bayern München - Borussia Dortmund

Bayern München is de koploper geworden in de Bundesliga na zege thuis in een duel tussen de twee topteams tegen Borussia Dortmund op zaterdag. De wedstrijd is afgelopen in 4-2 en de voormalige koploper Dortmund is omlaag gebracht naar de tweede plaats. In de dertiende minuut nam Borussia Dortmund een voorsprong door een eigen doelpunt van Gregor Kobel. Thomas Müller bracht in de 18de minuut Bayern München op 2-0, op aangeven van Matthijs de Ligt. Vijf minuten later bouwde Bayern München de voorsprong uit naar 3-0 toen Müller nog een keer de doelman passeerde. Direct na de rust vergrootte Kingsley Coman de voorsprong van Bayern München. Emre Can milderde de score voor Borussia Dortmund in de 72ste minuut. De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 90ste minuut van de wedstrijd toen Donyell Malen scoorde, met een assist van Raphaël Adelino José Guerreiro, maar Borussia Dortmund was niet in staat om meer te scoren. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-2. Voor de wedstrijd van zaterdag was Borussia Dortmund al tien duels op rij ongeslagen. In de vijf laatste wedstrijden heeft Bayern München vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Borussia Dortmund drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Donyell Malen werd bij de rust in het veld gebracht en scoorde één doelpunt voor Borussia Dortmund en Ryan Gravenberch werd in de 86e minuut in het veld gebracht voor Bayern München. Matthijs de Ligt (Bayern München) speelden de hele wedstrijd. Bayern München speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Freiburg in het Europa-Park Stadion, Borussia Dortmund treft Union Berlin in de thuiswedstrijd in het SIGNAL IDUNA PARK. Beide wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 8 april om 15.30 uur.