Dortmund-keeper neemt geen blad voor de mond na pijnlijke blunder in Klassiker

Reacties

Hij was bezig aan een indrukwekkend seizoen, maar Der Klassiker tegen Bayern München liep voor Borussia Dortmund-doelman Gregor Kobel uit op een nachtmerrie. Met een enorme flater (zie video onderaan) leidde de Zwitser een eenvoudige zege van de thuisploeg in.

Dortmund-keeper neemt geen blad voor de mond na pijnlijke blunder in Klassiker
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Kobel keerde tegen Bayern na een maand afwezigheid terug in de basis. Die rentree pakte voor de 25-jarige doelman dramatisch uit. Na dertien minuten stond hij namelijk hoogstpersoonlijk aan de basis van de openingstreffer van Bayern door buiten zijn eigen strafschopgebied hopeloos over de bal heen te maaien, nadat verdediger Dayot Upamecano die met een pass van achteruit richting Leroy Sané had willen spelen. Die hoefde de bal niet meer aan te raken voor de 1-0.

Bayern kreeg daardoor vleugels en stond halverwege de eerste helft al met 3-0 voor. Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-2, waardoor Dortmund de koppositie alweer kwijt is. Kobel trekt het zich aan. 'Dit was een pure schijtsituatie, je kunt het niet anders beschrijven', reageerde de keeper na de wedstrijd in gesprek met Sky. 'Ik heb echt geen idee hoe die bal langs mijn voet is geglipt.'

'Het is natuurlijk overduidelijk mijn fout en dat doet veel pijn. Het is heel bitter, zeker als het zo vroeg in de wedstrijd al gebeurt', zei Kobel. Dortmund, voor aanvang van de kraker in de Allianz Arena nog de trotse koploper van de Bundesliga, was het daarna even helemaal kwijt.

Het maakt de flater van Kobel extra pijnlijk. De Zwitser was juist bezig aan zo'n indrukwekkend seizoen, in het spelersklassement van het Duitse Kicker stond hij zelfs bovenaan van alle spelers in de Bundesliga. Toch was het niet zijn eerste misser van het seizoen. In oktober ging Kobel ook lelijk in de fout in het duel met Union. Dat zette Kobel aan het denken.

'Ik ben twee keer teruggekomen van een blessure en twee keer maakte ik meteen daarna een flinke fout. Misschien moet ik kijken of ik daar iets beter kan doen. Maar ik wil het daar niet allemaal op afschuiven hoor. Soms heb je gewoon een schijtdag. Vandaag was dat het geval', concludeerde de sluitpost.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.