Duitsland

Borussia Dortmund - RB Leipzig

Borussia Dortmund is de nieuwe koploper in de Bundesliga dankzij 2-1 winst in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. Dortmund is drie punten vrij van Bayern München aan de top van de ranglijst Bayern München heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Leipzig staat op de vierde plaats.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Marco Reus scoorde na 21 minuten.

Emre Can bracht in de 39ste minuut Borussia Dortmund op 2-0.

Emil Forsberg milderde de score RB Leipzig in de 74ste minuut met een assist van David Raum. Maar RB Leipzig was niet bij machte vaker te scoren, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Borussia Dortmund heeft acht overwinningen achter elkaar behaald en is al acht duels ongeslagen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Borussia Dortmund vijf overwinningen behaald, terwijl RB Leipzig twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van Borussia Dortmund dit seizoen. De nederlaag was ook voor RB Leipzig de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 11 maart, speelt Borussia Dortmund om 18.30 uur uit tegen Schalke 04 in het SIGNAL IDUNA PARK. RB Leipzig zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Borussia M'gladbach. Het duel start om 15.30 uur.