Duitsland

Borussia Dortmund - Hertha BSC

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC in het SIGNAL IDUNA PARK is zondag in 4-1 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Dortmund nu zes overwinningen op rij heeft behaald in de Bundesliga.

In de 27ste minuut nam Borussia Dortmund de leiding via Karim Adeyemi, op aangeven van Marco Reus.

Donyell Malen vergrootte de voorsprong naar 2-0 na meer dan een half uur, met een assist van Adeyemi. Direct na de rust poetste Lucas Tousart iets van de achterstand weg voor Hertha BSC.

Reus diepte de voorsprong van Borussia Dortmund uit in de 76ste minuut.

De uiteindelijke 4-1 voor Borussia Dortmund werd in de 90ste minuut gemaakt door Julian Brandt, op aangeven van Jamie Bynoe-Gittens.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Borussia Dortmund vijf overwinningen behaald, terwijl Hertha BSC één overwinning en vier nederlagen heeft.

Donyell Malen scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 66e minuut voor Borussia Dortmund en Jean-Paul Boëtius werd in de 68e minuut in het veld gebracht voor Hertha BSC.

Borussia Dortmund staat na deze wedstrijd op de tweede plek met 43 punten, terwijl Hertha BSC de nummer 17 is met 17 punten.

Op 25 februari speelt Borussia Dortmund om 15.30 uur een uitwedstrijd tegen Hoffenheim in de PreZero Arena. Op die dag staat de thuiswedstrijd van Hertha BSC tegen Augsburg in het Olympiastadion Berlin op het programma.