Dortmund profiteert wel optimaal van puntenverlies Bayern en gaat gedeeld aan kop

Reacties

In tegenstelling tot Union Berlin heeft Borussia Dortmund zondag wel optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Bayern München. De mannen van Edin Terzic komen daardoor in punten gelijk met de koploper.

Dortmund profiteert wel optimaal van puntenverlies Bayern en gaat gedeeld aan kop
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

In tegenstelling tot Sébastien Haller begonnen Donyell Malen en Karim Adeyemi in de basis bij Borussia Dortmund. Zij speelden beiden een uiterst belangrijke rol in de eerste helft. Adeyemi was met een klein halfuur op de klok verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Aanvoerder Marco Reus ontdeed zich van twee man met een fraaie solo, maar zijn schot leek in de kiem te smoren. Per toeval stond Adeymi echter precies op de goede plek om die mislukte poging tot doelpunt te promoveren. In een snelle reactie beroerde hij de bal met de hak en zo maakte hij de 1-0. Nog geen vijf minuten later eiste de 21-jarige aanvaller ook een hoofdrol op bij de tweede treffer van Dortmund.

Adeyemi passeerde zijn tegenstander met speels gemak buitenom en trok de bal voor. Bij de tweede paal stond Malen klaar om zijn eerste officiële treffer sinds 29 juli te maken. Bij tijd en wijle toonde Dortmund zijn suprematie in dit duel, maar ook degradatiekandidaat Hertha BSC sprokkelde de kansjes bijeen. Dat leidde net na rust tot de Anschlußtreffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excact 57 seconden na het fluitsignaal maakte Lucas Tousart de 2-1. Hij schoot een tweemaal teruggelegde bal via de onderkant van de lat binnen. Een kwartier voor tijd maakte de deze week in opspraak geraakte Reus een einde aan de hoop die Hertha BSC had gekregen. Vanaf de rand van de zestien liftte hij een vrije trap over de muur in de korte hoek: 3-1.

Julian Brandt was uiteindelijk verantwoordelijk voor de laatste treffer, hij vond het net na een geniale steekpass van Jamie Bynoe-Gittens (4-1). Door de zege komt Borussia Dortmund op gelijke hoogte met Bayern München. Beide ploegen hebben net als Union Berlin 43 punten, maar koploper Bayern heeft een aanzienlijk hoger doelsaldo. Volgende week zondag speelt Bayern tegen Union Berlin om 17.30 uur. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.