Ongebruikelijke rol brengt Malen succes: 'Echt goede prestatie'

Reacties

Donyell Malen heeft zondag eindelijk ook op het veld laten zien wat hij tijdens de trainingen van Borussia Dortmund laat zien. Zijn trainer Edin Terzic was blij voor de Nederlander.

Ongebruikelijke rol brengt Malen succes: 'Echt goede prestatie'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Vooraf had Edin Terzic al laten doorschemeren dat Malen een nieuwe kans zou krijgen tegen Hertha BSC. 'Daarop moet hij zich voorbereiden. We kennen zijn kwaliteiten, die zien we elke dag op de training. We hopen dat hij het ook in de wedstrijd kan laten zien', zei de trainer van Borussia Dortmund vrijdag.

Twee dagen later kwam Malen inderdaad aan de aftrap en deed hij wat zijn trainer hoopte. De aanvaller betaalde het vertrouwen terug met zijn eerste Bundesliga-treffer sinds april 2022 tegen RB Leipzig. Hij leverde zo zijn bijdrage aan de 4-1 zege op Hertha BSC.

Het succes voor Malen was mede te danken aan een voor hem ongebruikelijke rol. 'Hij speelde op een andere positie, als enige spits. We wilden daar een speler hebben die met zijn tempo diepte kon brengen. Dat heeft hij heel goed gedaan. We zijn blij dat hij zijn eerste goal heeft gemaakt. Het was een echt goede prestatie van hem.'

Kijk hieronder de samenvatting van Borussia Dortmund - Hertha BSC, met ook de goal van Malen.  

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.