Duitsland

Borussia Dortmund - SC Freiburg

Borussia Dortmund is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft Freiburg zaterdag ook ondervonden in het SIGNAL IDUNA PARK. Het duel eindigde in 5-1, waarmee Dortmund zijn vierde overwinning op rij heeft behaald in de Bundesliga.

Borussia Dortmund nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Nico Schlotterbeck scoorde na 25 minuten.

Kort voor de rust liet Lucas Höler zich gelden en maakte gelijk voor Freiburg.

Direct na de rust bracht Karim Adeyemi Borussia Dortmund opnieuw een voorsprong.

Drie minuten later passeerde Sébastien Haller de doelman en bouwde Borussia Dortmund de marge verder uit.

Julian Brandt bouwde in de 69ste minuut de marge uit voor Borussia Dortmund.

Met nog acht minuten te spelen voerde Giovanni Reyna de score verder op voor Borussia Dortmund, met een assist van Raphaël Adelino José Guerreiro, dat bracht de uiteindelijke score op 5-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Borussia Dortmund vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Freiburg twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Mark Flekken (Freiburg) speelden de hele wedstrijd.

In de huidige stand heeft Borussia Dortmund 37 punten en staat op de derde plaats, terwijl Freiburg met 34 punten op de zesde positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt Borussia Dortmund uit tegen Werder Bremen op zaterdag 11 februari om 15.30 uur in het SIGNAL IDUNA PARK. Freiburg speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Stuttgart in het Europa-Park Stadion.