Duitsland

Borussia Dortmund - FC Augsburg

Het is lang geleden dat Augsburg voor de laatste keer heeft gewonnen in de Bundesliga. De uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het SIGNAL IDUNA PARK eindigde in 4-3 en daarmee heeft Augsburg al acht keer achter elkaar niet gewonnen.

Binnen het half uur nam Borussia Dortmund de leiding, toen Jude Bellingham scoorde, met een assist van Karim Adeyemi.

Arne Maier bracht in de 40ste minuut Augsburg op gelijke hoogte.

Nico Schlotterbeck bracht in de 42ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Julian Brandt.

Direct na de rust bracht Ermedin Demirovic Augsburg langszij.

Jamie Bynoe-Gittens bracht Borussia Dortmund op voorsprong in de 75ste minuut met een assist van Schlotterbeck.

David Colina maakte gelijk voor Augsburg in de 76ste minuut.

Twee minuten later passeerde Giovanni Reyna de doelman en nam Borussia Dortmund een voorsprong.

Borussia Dortmund heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Augsburg één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de zesde overwinning met één doelpunt verschil van Borussia Dortmund dit seizoen. De nederlaag was ook voor Augsburg de zevende nederlaag met één doelpunt verschil.

Donyell Malen werd uit de wedstrijd gewisseld in de 70e minuut voor Borussia Dortmund.

Jeffrey Gouweleeuw (Augsburg) speelden de hele wedstrijd.

Op dit moment heeft Borussia Dortmund 28 punten en staat op de zesde plaats, terwijl Augsburg met 15 punten op de vijftiende positie staat.

Beide teams spelen op woensdag 25 januari hun volgende wedstrijd in de competitie. Borussia Dortmund speelt om 18.30 uur in het MEWA ARENA uit tegen Mainz 05 Augsburg neemt het om 20.30 uur thuis op tegen Borussia Mönchengladbach in het WWK Arena.